Introweek 2022-2023

Het nieuwe schooljaar is begonnen en voor de eerste jaars begon dit met de introweek! Het doel van de week was om elkaar, de docenten en de ouderejaars te leren kennen. Om er zo voor te zorgen dat en vriendschappen ontstaan buiten de opleiding of klas.

De week begon op maandag met een introductie van de opleiding en een speurtocht door school. De speurtocht bracht de eerste jaars langs alle belangrijke punten in de Haagse Hogeschool.

En op dinsdag was de grote dag, het introkamp! Iedereen werd op school ontvangen in de gymzaal om vervolgens naar de bussen te lopen. Met een kleine pitstop in Gouda i.v.m. de treinstakingen kwamen we na een reis van 2,5 uur aan op de locatie, Beusink recreatie. Eenmaal aangekomen werd de kamer indeling gemaakt, de tassen uitgepakt en de sportkleding aangetrokken. Activiteit 1 op het programma was namelijk de sportactiviteiten! En wat waren de groepen fanatiek! Er is gevoetbald, gevolleybald, er zijn estafettes met bierkratten en waterballen gelopen. En als laatsten moesten ze gezamenlijk ontsnappen uit verschillende knopen! Niet alleen de eerste jaars maar ook mentoren en docenten waren enthousiast bezig tijdens de activiteiten.

Na het avond eten, een frietje met een snack en een soft ijsje, kon het feest beginnen! De muziek werd aangezet en de bar geopend. Docenten, studenten en mentoren hebben gezamenlijk een dansje gewaagd op de dansvloer! Er zijn verhitte potjes bierpong gespeeld en natuurlijk is er veel gelachen.

De volgende ochtend was het helaas weer snel opstaan, opruimen en de bus in. Ruimtelijke Ontwikkeling is met de bus terug naar HHS gegaan om hier te lunchen en het middagprogramma uit te voeren. Civiele Techniek is met de bus naar de Maeslantkering gegaan, waar zij een rondleiding hebben gekregen. En bouwkunde is met twee bussen naar Arnhem gegaan, waar zij een wandeltour hebben gelopen langs verschillende mooie gebouwen.

Op de donderdag hebben de drie opleidingen los hun eigen programma gelopen en op vrijdag stond de Crazy 88 op het programma. Hier is de echte strijdlust van sommige naar boven gekomen. De studenten krijgen een lijst met 88 opdrachten om zo de stad Den Haag te leren kennen. Er zijn polonaises op de grote markt gelopen, handstanden gedaan op het malieveld en er zijn koprollen gemaakt in de passage. Elk groepje werd beoordeeld door één van de 4 beoordelaars die achter de schermen hun eigen groepje hard aan het aanmoedigen waren! De winnaars (de Haagse Hopjes) krijgen om 15:00 hun prijs uitgereikt bij Siezo. En hier sloten we de introweek feestelijk af met een biertje!

Het was een geslaagde week waar nieuwe vriendschappen zijn gemaakt en de eerst grondslag is gelegd voor een leuke studententijd!